Vitnar tänderna? På så sätt vet du exakt när det kommer att fungera

Skönhetssalong


Min sökning efter vita tänder började. Jag började med en burk markkol. Det verkar bli tänderna vita efter att du borstat det några gånger. Tyvärr fungerade det inte optimalt för mig - även om det fanns andra där kol träffade resultat. Mina tänder såg lite vitare ut, men hängde upp och borsta med svarta saker varje dag? Inget för mig.

Jag bestämde mig för att ta en interimslösning, som jag ångrade i flera dagar. Vilket slöseri med pengar. Jag och min flickvän köpte en samtidig blekkupong via en fyndwebbplats (en larmklocka var tvungen att ringa här): blekning två gånger till priset av en.

Vi hade tappat åttio euro, fyrtio mannen. Vi besökte skönhetssalongen, låg under en blå lampa i tjugo minuter och tittade sedan i spegeln: vit! De var vita! Det var, för en timme senare - efter att vi lämnat salongen med ett leende - kom ett sorgligt blick i ansiktet. Våra tänder blev gula igen.

Tandvård


Jag hade gett upp och var nöjd med mina gula, naturliga tänder. Tills jag blev frestad igen för att en annan vän hade gått till en tandläkarmottagning för att bleka tänderna. VIT är nära mig, det tar två timmar och varför inte?

När det gäller pris spenderar du lite mer än på en skönhetssalong: € 349, - för att vara exakt, men min flickvän var väldigt nöjd med resultatet. Och jag var också nöjd med hennes resultat. I själva verket lite avundsjuk. Jag ville ha det också! Så jag gick.

Tandblekning


Varför fungerar det hos tandläkaren? Ghayd (tandläkare i utbildning) från tandläkaren WIT förklarar: 'Det beror på ämnet som används. Väteperoxid är faktiskt den mest effektiva. Endast tandläkare får använda det. Procentandelen brukade vara högre. Väteperoxid har nämligen en "etsningseffekt" vid 20% eller mer. Nu är det 6%, vilket innebär att det knappast är skadligt för dina tänder. ' Vi måste komma ihåg att det är lite skadligt för dina tänder.

Precis som att bleka håret, är det inte något du bör göra ofta att bleka tänderna. Ghayd: 'Det är bäst att göra det en gång vartannat år. Men inte mer än så. Det är inte så att det tar bort emalj, men det kan göra dina tänder känsliga. Men det försvinner också. ' Och inte alla är berättigade, säger Ghayd. "Om en patient till exempel har håligheter eller inflammerat tandkött, kommer jag inte att kunna utföra behandlingen."