Vita tänder huskurer

Vita tänder huskurer

För många är det tekniska inte ett första alternativ. Istället väljer man att hålla sig till det gamla goda och naturliga. I det här fallet finns det en rad olika huskurer för den som vill få vitare tänder, men på ett lite mer naturligare sätt.

Även om de flesta tandblekningsprodukterna består av naturliga ingredienser så väljer många att prova huskurer istället för att kunna jämföra resultatet eller rent spontant för att man är nyfiken på hur det fungerar.

Ett av de lite mer naturliga metoderna är genom användning av bikarbonat. Denna metod bör användas max 3 gånger i månaden, vid överanvändning kan det uppstå ilningar och skador på emaljen då bikarbonaten slipar tänderna.

Processen går till såhär:

Börja med att ta ca en halv matsked bikarbonat och lägg det i en skål eller liknande föremål.

Blanda sedan bikarbonaten samtidigt som du droppar i lite kallt vatten och gör så tills det tjocknar till och liknar tandkräm.

Lägg sedan den tjocka bikarbonaten på en tandborste och borsta tänderna i cirka 2-3 minuter. Skölj sedan rent munnen innan du till slut avslutar med att borsta tänderna med vanlig tandkräm.

I den här metoden går det också att tillägga väteperoxid, men det utesluts ofta med tanke på risken för att ilningar och oönskad irritation i tandköttet.

Det är också bra om man pratar och blir vägledd av en tandläkare innan man börjar använda sig av väteperoxid.

Samma metod funkar också med bakpulver för den som inte har bikarbonat nära till hands.

En annan ingrediens som kan hjälpa dig med missfärgningar är kokosolja. Den här metoden kallas för oil pulling och går i helhet ut på att man sköljer munnen med vegetabiliska oljor, för bästa möjliga resultat rekommenderas kallpressad ekologisk kokosolja med tanke på dess höga halter av antioxidanter och vitaminer.

Så fort du vaknat så ska du ta en matsked kokosolja som du sköljer och kör runt i munnen med hjälp av tungan.

Detta pågår i allt från 10 till 20 minuter innan du sedan ska spotta ut det. Allt detta görs innan man borstat tänderna eller ätit något på morgonen.

Genom att använda denna metod så får du munnen renad från bakterier och toxiner samtidigt som kokosoljan också rensar placken. Med andra ord så har oil pulling flera goda effekter utöver tandblekningen.

Däremot är det inte det bästa alternativet när det kommer till tandblekning, utan det funkar mer som en bekämpning mot missfärgningar och förbättring i munhälsa.

Lakritsrot är ännu en ingrediens som kan hjälpa dig att få vitare tänder. Denna ört hjälper dig både att förbättra munhälsan men också få en grundligt vitare tandyta.

Lakritsroten som till störst del förekommer i Afrika och Asien är en virus- och bakteriedödande växt som vid användning för med med sig många goda effekter.

I lakrisroten har man kunnat hitta över 50 ämnen, däribland B-vitaminer, kumarin, antioxidanter och fenolämnen.

Användningen är väldigt simpel och går att göra när som helst, och var som helst. Genom att bara tugga på den torkade roten så ser man till att komma åt alla de rika ämnen den innehåller.

Efter ett tags användning formas roten till en borste och man kan nu välja att antingen borsta tänderna på den eller fortsätta använda den som tuggmotstånd.

För den som är kräsen när det kommer till smak så är apelsinskal kanske ett av de bättre valen. Låt några apelsinskal ligga och torka i solen. Mal sedan ner dom så att det blir till pulverform.

Gnid till slut dem mot tänderna ordentligt och med motstånd för att kunna få vitare tänder samt bekämpa eventuella tandköttsproblem.

Detta är ett av de lättare metoderna men kan vara lite knepig då det krävs sol- eller annan form av ljus för att kunna få apelsinskalen att torka ut på bästa möjliga sätt.

Dessutom går det att göra samma metod med lagerbladen som man sedan blandar med apelsinpulvret för att expandera innehållet.

En sista och kanske den mest riskfyllda av dom alla är att använda sig av aktivt kol. Detta genom att blanda kolpulver med vatten och borsta tänderna med det.

På så sätt ser kolet till att fästa sig vid ämnen som kan missfärga tänderna och dra med sig dem ut från munnen.

Till skillnad från de andra metoderna så är det här en metod som inte rekommenderas av tandläkare då forskning visar att kolet på lång sikt kan ha betydande skador på emaljen och påverka munhälsan på ett negativt sätt.