Tack vare dessa 9 tips kommer du snart att blinda alla med ditt strålande vita leende

Om du röker och dricker mycket kaffe eller te, kommer du utan tvekan att känna till hur dessa produkter påverkar dina tänder. En sådan attack kan inte bara torkas bort. Den andra nackdelen är att sådana ämnen påverkar kvaliteten på dina tänder. Att borsta mycket och bra hjälper, men det finns inte alltid tillräckligt med tid för det. Därför hjälper du till att få vitare tänder.

Fördelarna med ett strålande leende
Ett strålande leende ser inte bara bra ut, det kan också förbättra dina chanser att etablera nya relationer eller plocka upp en vacker kvinna. När allt kommer omkring är ditt leende en av de saker en kvinna uppmärksammar. Gilla det eller inte. Enligt en nyligen genomförd studie av Match.com säger 71 procent av kvinnorna att de bedömer en man baserat på hans tänder. Med andra ord, ett briljant leende gör dig attraktiv. ”Ett leende kan vara mycket inbjudande, ett vitare leende är fängslande och spännande”, säger Beverly Hills tandläkare Arthur Glosman.

Dating är inte det enda där vitare tänder spelar en nyckelroll. Kelton Research, ett oberoende forskningsföretag, fann att ditt leende också kan hjälpa till att säkra det långt omhuldade drömjobbet. Resultaten har visat att arbetssökande är 58 procent mer benägna att få jobb och 53 procent mer benägna att få en höjning om tänderna är vackert vita. "Att ha ett vackert leende visar att din personliga grooming är viktig för dig", säger Dr. Glosman.

Vita tänderna eller inte
Naturligtvis finns det vanliga blekningsmetoder för det ultimata resultatet: tandkräm, munvatten och dyra professionella behandlingar. Det finns också enkla vardagliga vanor som kan hjälpa dig. Här är nio enkla sätt att bleka tänderna och hålla dem snygga och friska direkt.

1. Undvik att använda bakpulver
Bakpulver kan vara ett mångsidigt rengöringsmedel för ditt hem, men inte för dina tänder. Denna kemiska förening är ett slipmedel, vilket innebär att det hjälper till att ta bort fläckar, men det kan också vara skadligt. Efter långvarig användning kan den börja bortskaffa emaljen, vilket gör att tänderna blir mörkare. Och förutom under Halloween är mörka tänder verkligen inte ett ansikte.

2. var försiktig med mörk mat
Det finns några överraskande livsmedel och örter som manhattansbaserade tandläkare Dr. Debra Glassman på sin “Don't Eat” -lista. Undvik mörka såser, blåbär och sojasås, säger hon. Dessa produkter kan orsaka mycket mörka pigmentfläckar. Om du äter dem, borsta tänderna snart efter en måltid.

3. Också förbjudet: energidrycker
Förutom de vanliga produkterna som kaffe, te och rött vin, skulle du göra det bra om du lämnar energidrycker i stormarknadens hyllor. Så konstigt som det kanske låter är sockret i sådana drycker inte ens den verkliga skyldige. Energidryck innehåller också många syror som har erosiva effekter på dina tänder. Med andra ord är chansen för håligheter extra hög. Om du absolut inte kan klara dig utan din dagliga burk med energi, använd ett sugrör så att chansen är minimal att energidrycket kommer i kontakt med dina tänder.

Vad du absolut måste / får göra:
Inte allt är förbjudet, det finns mycket du kan göra för att förhindra tandproblem:

4. Använd en ny tandborste i tid
Ett vitare leende kan vara lika enkelt som att kasta bort din gamla tandborste. Enligt Dr. Åtminstone Glosman. "Byt ut din tandborste var tredje månad eller så snart du ser att de flesta borsten böjer sig och ser slitna ut." När borsten slits ut kommer din tandborste att förlora sin funktion.

Borsta tungan
Att borsta tänderna är klokt, men glöm inte tungan. Så galet som det kan låta, borsta tänderna bra ensam ger inte nytt andetag. Tungan spelar också en viktig roll. Dr. Glassman säger att det också kan hjälpa till att förhindra fläckar. Din tunga samlar bakterier, vilket så småningom kan leda till missfärgning. Använd en mjuk tandborste och gör långa slag från tungans baksida, skölj alltid väl annars skulle du omfördela bakterierna som har samlats på borsten.