Bleka tänderna naturligt

Bleka tänderna naturligt

Har du bråttom och inte riktigt någon tid för att bleka tänderna med munskenor och gel? Börjar blekningskitet bli för gammalt och inte ge den resultat som du fick i början av användningen?

Eller är du bara helt enkelt intresserad av att jämföra tandblekningsprodukter med de lite naturliga alternativen, såsom frukter, rötter eller oljor?.

Vår natur har en hel del gudomliga växter rika på vitaminer och mineraler som gör det möjligt för oss människor att få en förbättrad munhälsa.

De har alla sina för- och nackdelar när det kommer till hygien och resultat, men utgår efter en gemensam nämnare, att alla är helt naturliga.

Dessa metoder leder oftast inte till de bästa resultaten eller de mest skinande tänderna för den som förväntar sig storslagen resultat. Däremot kan du garantera dig själv att det är det mest miljövänliga och giftfria alternativet av dem alla.

Du har nog fler användbara produkter hemma i köket än vad du hade kunnat ana när det kommer till att bleka tänderna hemma på egen hand.

Ett sätt är genom att ta cirka 1 kryddmått gurkmeja och 1 kryddmått kokosolja och blanda ihop det till en tjock röra. Denna röra ska sedan läggas på tandborsten och borstas i cirka 2 minuter.

Efter användningen kan tänderna tycks se ut gula, men dessa försvinner efter att du borstat tänderna med vanlig tandkräm, direkt efter den naturliga metoden.

Gurkmejan som innehåller kurkumin ihop med kokosoljans antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper gör detta till den perfekta blandningen rik på alla möjliga ämnen, för att du ska kunna få en blomstrande ren munhälsa

För den som inte har något av ovanstående ingredienser  tillgängligt är en annan vitaminrik metod att använda sig av jordgubbar.

Det som gör jordgubbar unikt är att den är rik på enzymen äppelsyra som är ett vanligt förekommande ämne när det kommer till tandblekning.

Syran funkar som en polerare alternativt putsare mot fläckar eller annan form av gulhet som uppstår på vår tandvägg.

Dessutom är dessa bär även rika på vitaminer, specifikt C, som hjälper till att bryta ner plack som kan orsaka missfärgningar på tänderna.

Jordgubbsmetoden går att genomföra på flera olika sätt.

Det enklaste och smidigaste sättet är genom att krossa jordgubben med en gaffel och sedan borsta det mot tänderna. Här kan man också blanda ihop jordgubben med bakpulver för att få extra effekt. För den som vill göra det ännu smidigare räcker det med att bita av jordgubben på mitten och gnida dess insida mot tänderna.

Efter användning är det bra om man sköljer ur munnen, detta då jordgubben är rik på fruktsocker som lätt fastnar mot tänderna och kan frätas mot tänderna och små skador.

Likt andra metoder kan överanvändning även här leda till skador på emaljen, därför är det viktigt att man inte använder metoden allt för ofta och håller sig till max några gånger per vecka. Jordgubbarna innehåller äppelsyra som i stor utsträckning kan komma genom tandväggen och istället orsaka gulhet.

En annan frukt som för med sig goda effekter är bananen och dess skal. Då bananer är väldigt rika på kalium och magnesium kan dessa ämnen hjälpa till i att förstärka tänderna och bidra till att göra tänderna vitare och bekämpa fläckar.

Den här metoden genomförs på ett väldigt enkelt sätt. Bara genom att ta insidan av bananskalet och gnida det mot tänderna så är jobbet nästan färdigt. Efter gnuggandet låter man tänderna vara en stund utan att äta eller dricka något som kan skölja bort de bidragande ämnena.

Därefter sköljer man av tänderna och är nu färdig. Detta upprepas 2-3 gånger per vecka och bidrar även till en förbättrad munhälsa.