Bikarbonat tandblekning

Bikarbonat tandblekning

Ofta går vi runt och lever våra vanliga liv innan plötsliga missfärgningar och fläckar stoppar upp oss och skapar en känsla av oro inom oss.

De kommer vanligtvis som en liten fläck innan fläcken expanderar sig och till slut blir en synlig missfärgning.

För många är tandblekningskit den självklara metoden när det kommer till att bekämpa missfärgningar, för andra kan detta vara kostsamt och man väljer att leta sig vidare mot andra alternativ, i det här fallet tittar man mot huskurer och de olika naturliga produkter som man kan använda i mån om att få en bättre munhälsa.

Å andra sedan finns det också de som av intresse väljer att prova sig runt och jämföra alla de olika metoder som finns för att kunna få en tydligare bild av vilken produkt som passar dem bäst.

Gemensamt för många av dessa naturliga alternativen är att de inte är baserade på någon vetenskap eller forskning, utan man förlitar sig på ingredienserna och de olika ämnena som finns inom dem.

Det är också ofta det bästa valet för de som väljer att leta sig mot lite sparsammare alternativ eller som bara är ute efter att använda spontana knep för en förbättrad munhälsa.

Av alla de naturliga alternativen så har det nog visat sig att bikarbonat vid de flesta fallen ger de mest synliga och bästa resultaten. Det är också det här alternativet som tandläkarna skulle rekommendera, om de var tvungna att rekommendera ett naturligt alternativ.

Den här metoden kräver endast två ingredienser, bikarbonat och vatten.

Bikarbonaten har i uppgift att slipa och putsa tänderna vilket bekämpar fläckar och färgändringar på tandytan. För att expandera resultaten ännu ett steg går det också att tillägga bakpulver vilket ger ännu bättre effekt.

Bakpulver är saltaktigt och har ett pH över 7 vilket bidrar med det alkaliska. Detta hjälper i bekämpningen mot de syrabaserade fläckar som uppstått i takt med att vi fått i oss dryck såsom läsk och juice.

Användningen är väldigt simpel och går att genomföra hemma på bara några minuter.

Ta cirka 1 matsked bikarbonat och blanda ihop det med 1 matsked vatten. Rör ihop dessa två ingredienser tills det att det tjocknar till och liknar vanlig tandkräm.

Lägg sedan upp ca 1 till 2 cm av röran på en tandborste och börja borsta tänderna som vanligt.

Den här metoden kräver dock omtanke och bör inte användas mer än bara några gånger i veckan då användning i allt för stor utsträckning kan skada emaljen eller tandbenet.

Bikarbonaten fungerar som en “slipmaskin” och putsar bort fläckar, vid överanvändning börjar den istället att gå mot tandbenet under fläcken, där den inte har någon nytta, vilket istället leder till skador.

Skulle den komma igenom tandbenets yttersta lager kommer tänderna att ändra färg och få en gulare nyans.

Biofilmer som är ett av ämnena som attackerar och sätter sig på våra tänder vilket leder till att bland hål skapas, exempel på en biofilm är plack som är ett vanligt förekommande begrepp inom tandläkarindustrin.

När du sedan borstar tänderna med metoden ovan så kornen från bakpulvret till att bekämpa biofilmerna och begränsar bakterierna från att nå tänderna och emaljen.

Bikarbonat är den mest passande alternativet för den som varken har ork, tid eller pengar för att göra besök hos kliniker. Det går som sagt att genomföra på ett enkelt och säkert sätt hemma.

Med denna metod behöver du inte boka tider hos kliniker eller andra specialister. Däremot är det också ett lite mer riskfyllt alternativ då användning i för stora mängder kan orsaka skador på tänderna och kraftig tandvärk.

Det är heller inte den mest effektiva metoden av de alla, utan man får vara medveten om att besök hos tandläkare eller att använda ett tandblekningskit ger några nivåer bättre resultat.