Tandblekning är populärt och här är varför

Vita tänder är värda guld, enligt olika Hollywood-stjärnor. Numera är det dock inte bara de rika och de berömda som får vita tänder. Fler och fler "normala" människor väljer att få sina tänder vitare.

LÄS OCH: Med dessa 7 tips får du strålande vita tänder igen

Det är inte utan anledning: välvårdade och vita tänder ses generellt sett vackrare än gulaktiga tänder. Dina tänder är ofta en av de första saker som någon annan ser; då vill du få rätt, eller hur? Tandläkare över hela världen har specialiserat sig och utvecklat mer de senaste åren för att möta denna höga efterfrågan. Det finns också fler och fler alternativ på marknaden som gör att du kan bleka dina egna tänder. Är du redo att lysa med vita tänder? Vi kommer att berätta mer om detta i den här artikeln.

Vita tänder är perfekta för skönhet
Vi kan inte ignorera det: strålande vita tänder ses som vackra. Öppna din Instagram så ser du den ena påverkaren efter den andra med ett riktigt Hollywood-leende. Att bleka tänderna passar mycket bra i dessa tider av inflytande och sociala medier. För de människor som tror att det här verkligen är något, har du fel. I det forntida Rom sökte man alla möjliga sätt att få vita (ter) tänder. Det låter kanske inte så friskt, men romarna brukade använda en blandning av getmjölk och urin för ett tilltalande leende. Tja, om du vill vara vacker, måste du lida bildligt. Lyckligtvis 2020 behöver vi inte göra den typen av upptåg för att få vita tänder. Numera går vi bara till en speciell klinik eller tandläkaren för att uppfylla det skönhetsidealet. Eller självklart väljer du att komma igång själv.

Ta bort missfärgning av tänderna
Den perfekta bilden är inte den enda anledningen att gå efter vita tänder. När du blir äldre blir dina tänder missfärgade. Det fina röda vinet eller din dagliga kopp kaffe hjälper mycket till att "tona" dina tänder. Missfärgningen kan också komma inifrån: vissa mediciner, tandfyllningar eller en död tand gör att dina tänder blir mer gula.

Chansen är att du inte alls letar efter pärlformade vita tänder utan att du vill att dina tänder bara ska vara några nyanser vitare. Att vitna tänderna kan ge ett vitare leende. Forskning visar att ett stort antal holländare anser att välvårdade och vita tänder är viktiga; vita tänder gör att du känner dig mer säker på dig själv. Faktum är att kvinnor till och med bedömer (potentiella) partners på sina tänder! Och när kvinnor har hittat något ... Tandblekning är därför extremt populärt av en anledning.

Rekommenderad tandblekning hemma?
Nuförtiden kan du gå till olika specialister för tandblekning. Du kommer dock snart att behöva betala några hundra euro för detta utan att du är säker på att dina tänder faktiskt blir vita. Det är därför fler och fler kvinnor (och män!) Väljer att bleka tänderna hemma. Det finns alla typer av billigare alternativ som lika gärna låter dig tillfälligt njuta av glänsande tänder. Att bleka tänderna själv kan fungera bra, förutsatt att du väljer kvalitet. Det finns många webbbutiker online där du kan få mycket lite pengar för blekmedel och andra godsaker. När något verkar för bra för att vara sant är det vanligtvis. Det är därför viktigt att läsa in tillräckligt innan du börjar vitbleka tänderna själv. Har du hittat ett pålitligt och certifierat företag? Sedan kan blekningen börja.