Detta är vad som händer under tandblekning

Perfekta tänder, vad är de egentligen? Om du skulle ställa den här frågan till någon är det stor chans att de kommer att svara med "vita tänder". Ett strålande vitt leende är verkligen en skönhetsideal för en stor del av världen. Tyvärr är vi inte alla födda med ett pärlvitt Hollywood-leende, varför tandblekning är så oerhört populärt. En snabb kontroll på Google avslöjar att det finns nästan fyra miljoner träffar på nyckelorden "tandblekning".

Eftersom vi idag inte längre behöver gå till tandläkaren eller specialisten för de perfekta vita tänderna, verkar staketet ha försvunnit helt. Med olika gör-det-själv-uppsättningar och enkla hem-trädgård-och-kök-rättsmedel kan vi komma igång själva massor. Lätt peasy, eller hur? Men vad händer egentligen under tandblekning? För flera år sedan gick jag till en klinik för att bleka tänderna, och efter det var de så känsliga och smärtsamma. ALDRIG IGEN bestämde jag mig då. Men är tandblekning säker? Och vilka är alternativen?


En bit historia
Vit vitare vitast är inte bara dagens skönhetsideal. Tandblekning är lika gammal som vägen till Rom. Bokstavligen! Romarna brukade bleka tänderna med en blandning av urin och getmjölk.

SÄG VAD NU? Du var tvungen att göra något för det.

Tyvärr kan missfärgning av våra tänder inte förhindras. Förutom det fina röda vinet eller den uppfriskande koppen grönt te, har åldrande och användningen av vissa läkemedel också en effekt på färgen på dina tänder. Lyckligtvis finns det idag något färskare sätt att lysa tänderna.

Det mest uppenbara sättet är att besöka tandläkaren eller kliniken. Priserna för att bleka tänderna hos en professionell varierar per leverantör, men i genomsnitt kommer du att spendera cirka 250 till 400 euro.